Es mostra 4 fets fàcils sobre la publicació de Delfina Huergo Bensadon

: 4. 5 minuts en temps pre-pandèmics, l’experiència de la botiga de drogues al detall es va delegar generalment a llocs físics. Tot i que les opcions digitals altament sense problemes, així com les botigues de drogues de comandes per correu. Més aviat, van concentrar molt el seu èxit en allò que van proporcionar durant dècades conduint el trànsit del lloc web als passadissos de la botiga i els comptadors d’avaluació.

De forma similar als llocs de treball dels metges tractats durant els mesos següents, les preocupacions del virus relacionades amb COVID-19 van expulsar nombroses persones de les seves farmàcies regionals, així com cap a les opcions sense contacte que permetien les mateixes experiències de la botiga de medicaments sense l’exposició directa física. Posteriorment, les solucions digitals que moltes botigues independents de drogues consideraven «futures solucions de la botiga de drogues» https://infogra.me/en/users/103748 tan recentment com la primavera passada són les que la gent preveu que utilitzin avui en dia.

Durant anys, la firma ha donat botigues de drogues amb serveis completament nous i innovadors perquè puguin oferir la millor atenció individual mentre es mantenen millorades per tenir èxit. Per ajudar -los a abordar aquest canvi més recent de la indústria, MC, Kesson porta diverses solucions digitals a farmàcies independents perquè puguin oferir sense esforç els seus clients i qualsevol lloc que triïn per ser servit.

No hi ha dubte que l’ús de la telehealth va esclatar durant la pandèmia. Tot i que es van reprendre nombroses consultes sanitàries en persona perquè es van reprendre, els individus i els professionals mèdics han valorat pràcticament la comoditat de la «conferència». Per què les persones que vulguin consultar un farmacèutic tinguin el plaer en aquest mateix confort?? Obteniu consultes de «telefarmàcia». En lloc d’organitzar un examen presencial per a un testimoni minució Trobeu directament a la botiga de drogues.

El truc de 45 segons per a la vostra guia essencial per a la telefamació

Més enllà de la seva facilitat inclosa, el dispositiu també pot ajudar els farmacèutics a assegurar -se que els seus pacients prenguin els medicaments tal com es suggereix. «Al llarg d’una visita de telefrmacia, podeu mirar un pacient als ulls i també veure específicament el que estan veient», afirma Rick Sage, vicepresident de serveis al detall, botiga de drogues comunitàries i benestar, United State

«Com a exemple, si un individu pregunta:» Quina tauleta d’ombra estic buscant?», Podríeu demanar que elaboreu les seves receptes i que tingueu una píndola per assegurar -vos que és l’ideal. És una manera molt millor d’interactuar.»Quan els individus es presenten a una farmàcia i també es pregunten sobre una tos o una picada de plaga, els farmacèutics normalment els poden dirigir cap a un remei de venda lliure.

En aquests casos, l’única opció que s’ofereix és enviar la casa del client i fer -los trucar al seu metge. En un futur no gaire llunyà, però, els farmacèutics de les botigues de medicaments de salut i benestar tindran una altra alternativa: poden proporcionar als seus clients un professional mèdic amb la seva botiga i també a la privadesa d’una àrea de consulta compromesa.

Si el digital es posa en contacte amb els extrems amb el metge que llança una recepta, la botiga de drogues pot omplir -la per al client Contingut exclusiu a l’instant. «Entre les dificultats més grans que tenen les botigues de medicaments independents que avui en dia es mantenen per oferir opcions viables per a pacients atrapats en el temps», descriu Sage. «Les solucions de telemedicina a la botiga afegeixen aquesta capa addicional d’atenció mèdica incorporada a l’experiència de la farmàcia.»Compra de botigues de queviures o de queviures mitjançant una aplicació telefònica no és gaire més una singularitat, és l’estàndard, especialment en l’edat pandèmica.

La nostra telefàrmica i pdfs d’atenció farmacèutica

Moltes grans cadenes de farmàcia han estat en la zona de venda al detall en línia durant diversos anys, amb solucions que varien des de recàrregues de recepta d’un clic fins a l’organització ràpida de la vacuna Covid-19. I, tot i que diverses botigues de drogues de barri sens dubte es beneficiarien molt de subministrar serveis per a la web, nombrosos no disposen de recursos per desenvolupar-los ni preservar-los. Per ajudar les botigues de medicaments al detall més petites a adoptar els seus propis E, els remeis de farmàcia, MC, Kesson està desenvolupant la salut i el benestar de la farmàcia digital, una nova col·lecció de solucions electròniques dissenyades per facilitar la vida per a farmàcies i individus de la zona.

El nou Front de la botiga electrònica, sens dubte, comptarà amb un portal individual basat en aplicacions, cites de missatgeria a dues bandes compatibles amb HIPAA. «Les farmàcies que tan bon punt es gestionen sense robustes als serveis d’Internet, així com les opcions de benestar mòbil, només no poden fer -ho», afirma Sage. «Amb aquesta nova oferta de farmàcia electrònica, els farmacèutics no només poden estalviar temps i augmentar els punts de contacte amb la seva gent, però també possiblement arribin a més clients dins de les seves comunitats, millorant l’accessibilitat del pacient.»I aquest és l’objectiu.

Com a negoci que comparteix aquest objectiu, MC, Kesson es compromet a ajudar a les farmàcies a prosperar en l’era de la salut electrònica i a la subministrament de la millor experiència possible. Originalment llançat el 10 de juny de 2021.

Articles de l’estudi integrat de la botiga de drogues & La pràctica es proporciona aquí la cortesia de